Ga verder naar de inhoud

Verkorte educatieve master

Je wilt graag leraar worden en je hebt al een masterdiploma op zak? In de verkorte educatieve master ontwikkel je alle nodige pedagogische en didactische vaardigheden om je vakkennis te delen met jongeren en/of volwassenen. De uitgebreide stage zorgt ervoor dat je alle facetten van de onderwijspraktijk leert kennen.

Waarom een verkorte educatieve masteropleiding binnen Edu volgen?

De verkorte educatieve masteropleiding (60 studiepunten) biedt je de mogelijkheid om op je eigen tempo je lerarendiploma te verwerven. Je kunt de opleiding in één jaar volgen maar ook spreiden over meerdere jaren. Je vindt een aanbod op verschillende campussen en je kunt je programma flexibel samenstellen door bijvoorbeeld vakken op verschillende campussen te volgen als dat beter past binnen je planning of interesses.

De opleidingen binnen Edu bereiden je voor op een job als leraar in het secundair onderwijs, het deeltijds kunstonderwijs en het volwassenenonderwijs. Het lerarenberoep is erg gevarieerd en houdt heel wat meer in dan lesgeven. Ook buiten de schoolcontext bieden de opleidingen kansen om in de brede (kunst)educatieve- of vormingssector aan de slag te gaan.

Verschillende domeinen

Student lerarenopleiding Matthias
Of ik later aan de slag ga als leerkracht of niet, de educatieve master is sowieso een verrijking bovenop mijn basisdiploma. Deze opleiding maakt mij breed inzetbaar.

Matthias Borremans (25 jaar)

Maak een afspraak met een studieloopbaanbegeleider.

Hoe zat het alweer met de toelatingsvoorwaarden? Welke opleidingsonderdelen kan ik precies volgen op welke campus? Hoe kan ik werk en gezin combineren met deze opleiding? Met deze en andere vragen kun je steeds terecht bij jouw Edu-studieloopbaanbegeleider.

Meer over leraar worden

Loopbaan van een leraar

Het lerarenberoep is erg gevarieerd en houdt heel wat meer in dan lesgeven. Je kan met je diploma terecht in een veelvoud aan contexten binnen en buiten het onderwijs.

Kostprijs, beurzen en opleidingsverlof

Studeren kost geld. Gelukkig zijn er ook heel wat financiële tegemoetkomingen waardoor studeren haalbaar blijft. Hoeveel bedraagt het inschrijvingsgeld? Heb ik recht op extra ondersteuning als werkzoekende of werknemer?

Inschrijven

Heb je voldoende informatie en wil je de opleiding starten in september of in februari? Schrijf je dan nu in via de inschrijvingsmodule van de deelnemende instellingen.